Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Όπως το είπε να το ξεχάσει!

 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς, με δήλωσή του έσφιξε ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αναφερόμενος στο σταμάτημα της προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, μετά την 1/1/2014.
Αν αυτό συμβεί 110.000 σπίτια θα βγουν στο σφυρί και τα νοικοκυριά θα μείνουν άστεγα.
Η δήλωση του κ. Υφυπουργού εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο, όπου μαζί με την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε ξένους χρηματοπιστωτικούς οίκους, τα σπίτια χιλιάδων οικογενειών τα οποία λόγω της κρίσης, της ανεργίας, της λιτότητας και των περικοπών σε μισθούς και ημερομίσθια, θα περάσουν μέσω των τραπεζών στα χέρια μεγάλων ξένων εταιριών κατά κύριο λόγο και μεγαλοϊδιοκτητών, ενδεχομένως και Γερμανών όπως η ειδησιογραφία αναφέρει.
Στη συνέχεια βέβαια και συγκεκριμένα την 4η Ιουνίου 2013 το απόγευμα, ο Υφυπουργός προσπάθησε να «μαζέψει» όσα είχε ήδη πει, αλλά τη βόμβα την έριξε και είναι βέβαιο ότι δεν την έριξε τυχαία.
Η άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς -αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο ιερή και σημαντική είναι η στέγη για τους Έλληνες - μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για έκρηξη απρόβλεπτων καταστάσεων. Το ποτήρι ανοχής και αντοχής θα ξεχειλίσει.
Καλούμε τον κ. Σκορδά και την Κυβέρνηση ούτε που να ξανασκεφτούν κάτι ανάλογο, με ή χωρίς αστερίσκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου