Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Χρήσιμες Συμβουλές προς τους Εργαζόμενους – Καταναλωτές για την περίοδο των Αποκριών


Πάτρα, 1.3.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήσιμες Συμβουλές προς τους Εργαζόμενους –
Καταναλωτές για την περίοδο των Αποκριών
Οι Απόκριες αποτελούν ημέρες χαράς, παιχνιδιού και χορού για μικρούς και μεγάλους αλλά και ημέρες ιδιαίτερου καταναλωτικού ενδιαφέροντος, αφού ενήλικες και παιδιά σχεδιάζουν μήνες την αγορά της αποκριάτικης στολής τους και των αποκριάτικων αξεσουάρ. Η προστασία των καταναλωτών πρέπει να είναι βασικός στόχος για να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα που θα προκληθούν εξαιτίας επικίνδυνων προϊόντων και κακής χρήσης τους.
Ευχάριστες αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες μπορούν να
αποβούν οι αποκριάτικες στολές. Φορεσιές από εύφλεκτα υλικά αλλά και αιχμηρά αξεσουάρ κρύβουν κινδύνους παρά την αθώα τους μορφή και χρήση. Σχετικά με τα υφάσματα από το οποία είναι κατασκευασμένες οι στολές, προτείνεται στους καταναλωτές να φορούν πάντα μέσα από αυτές, τα δικά τους  ρούχα, για την αποφυγή τυχόν αλλεργιών που μπορεί να προκληθούν. Τα αποκριάτικα αξεσουάρ πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά από τους γονείς για την αποφυγή πρόκλησης σωματικής βλάβης των παιδιών.
Μία αποκριάτικη στολή συνοδεύεται πολλές φορές από αγορές όπως, ο γνωστός χαρτοπόλεμος, οι σερπαντίνες ή ακόμα και από αποκριάτικα σπρέι. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σπρέι διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες και κάτω των 50ο C, να αποφεύγεται η έκθεσή τους στον ήλιο και η χρήση τους σε κλειστούς χώρους. Επικίνδυνη, είναι, επίσης η χρήση τους κοντά σε εύφλεκτα υλικά αλλά και η εισπνοή τους ή ο ψεκασμός στο πρόσωπο. Τέλος, χρήση των σπρέι πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα τους.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Πάτρας
σας εύχεται Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!

Για το ΔΣ του Παραρτήματος Πάτρας ΕΕΚΕ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Δ. Καραγεωργόπουλος                                 Γεώργιος Αγγελόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου